Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'янам нагадали про заборону і небезпеку використання піротехніки

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР застерігає, що попри заборону використання піротехнічних виробів, у Львові найбільша кількість пожеж і травм, опіків від піротехніки є у період святкування Новорічних та Різдвяних свят. Відтак, мешканців просять не використовувати ці вироби під час святкувань. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ухвалою Львівської міської ради від 17.12.2015р. №23 «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова» заборонено використання та реалізацію феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв.

«Ми категорично просимо мешканців і гостей міста утриматися від використання салютів, феєрверків та піротехнічних виробів під час новорічних святкувань для спокою воїнів і, звісно, безпеки людей.  Адже під час використання піротехніки у повітря вивільняються шкідливі хімічні речовини та сполуки, які  можуть не лише спровокувати алергічні реакції, а й спричинити опік», - наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Львівська міська рада звертається до суб’єктів підприємницької діяльності усіх форм власності з проханням не  реалізовувати у торговельній мережі та на ринках міста феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв,  а керівникам закладів ресторанного господарства – під час проведення святкових заходів не допускати на території підпорядкованих об’єктів проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів

Відповідно до ст. 195-6 КпАП, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 595 грн. до 1 020 грн. з конфіскацією піротехнічних засобів.

Відтак, саме дотримання закону є гарантію Вашої і Ваших рідних, друзів та знайомих безпеки під час святкування Новорічних та Різдвяних свят. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ