Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львів’янам повинні перерахувати кошти, переплачені за утримання будинків – експерт

Кошти, які львів’яни протягом чотирьох місяців переплатили за утримання будинків і прибудинкових територій, повинні бути перераховані і враховані як майбутні платежі. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив правозахисник, заступник голови Львівської міської організації партії «Громадянська позиція» Теодор Дяків.

Нагадаємо, учора, 20 жовтня, депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на ухвалу сесії від 28 вересня, якою було скасовано рішення виконкому від 31.05.2011 № 561. Цим рішення, нагадаємо, було встановлено нові тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій індивідуально по кожному будинку.

«Рішення, яке було ухвалене 4 місяці тому, було абсолютно безпідставним і необґрунтованим. ЛКП закінчили перше півріччя з прибутком у 205 тисяч гривень. Тому це добре, що таке рішення скасували», – сказав Дяків.

Водночас він додав, що Громадянська позиція зверталася до фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді щодо цього тарифу ще у квітні, коли рішення виконкому лише готувалося однак, відреагувала «Свобода» аж у вересні.

«Чому вони так довго зволікали і ухвалили це рішення лише тепер – не зрозуміло. Можливо, хотіли продемонструвати міському голові, що можуть це зробити. Але справжнім мотивом мала б стати турбота про інтереси мешканців. Якби таку ухвала прийняли ще 4 місяці тому, не було б цієї катавасії з тарифами», – стверджує Дяків.

Як повідомив Теодор Дяків, 16 вересня Громадянська позиція звернулася до суду з вимогою скасувати рішення виконкому від 31 травня. Однак, позов складається двох частин: активісти також оскаржують розміри прибудинкових територій, схвалені виконкомом у березні. Відповідно до рішення, деякі ЛКП до при будинкових територій відносили і територію, на якій стоїть будинок і брали з мешканців кошти за її прибирання. тому, попри рішення сесії, позов розглядатимуть.

«Це абсурд, в деяких будинках прибудинкова територія сягала до пів гектара. Департамент ЖКГ зумисне не подав ЛКП методики розраховування території, тому вони рахували, як вважали за потрібне. Це не перший випадок витягування додаткових грошей з мешканців комунальними службами», – каже експерт.

Теодор Дяків також запевнив, що після учорашнього рішення сесії повинен набути чинності попередній тариф на утримання будинків і прибудинкових територій, затверджений рішенням виконкому 26 листопада минулого року.

«Садовий каже що тариф тепер становитиме нуль. Нічого подібного. Департамент ЖКГ має видати наказ по ЛКП обраховувати квартплату саме за тарифом від 26 листопада», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ