Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львів’яни дізнаються, «що б таке з’їсти, щоб вберегти свій шлунок»

У Львові завершується Тиждень здорового харчування, і в честь цього мешканців та гостей міста запрошують на відкриту лекцію лікаря-дієтолога Зоряни Завади. Тема лекції – «Що б таке з’їсти, щоб вберегти свій шлунок». Відбудеться захід сьогодні, о 18.30, в приміщенні Ратуші (пл. Ринок, 1), кабінет 230. Вхід вільний, повідомила прес-служба «Самопомочі».

За даними останніх років, у Львові понад 3000 випадків захворювань органів травлення припадають на дітей до 14 років, а це - учні середніх шкіл. Ще понад 1000 хворих – особи від 15 до 18 років, тобто студенти. Статистика говорить, що найчастіше хворіють діти, що відвідують навчальні заклади, адже вони переважно не мають нормованого графіку прийому їжі.

«Хвороби шлунково-кишкового тракту вражають переважно школярів. Діти неповноцінно харчуються впродовж дня, часто «сухом’яткою», не мають гарячих обідів. В більшості випадків це призводить до гастриту і дуоденіту, досить часто – до неправильного функціонування печінки і підшлункової. Школярам і студентам потрібно регулярно снідати перед заняттями, адже це заряд енергії на весь день. Тут вирішальною є батьківська ініціатива», - розповідає лікар-дієтолог Зоряна Завада

Крім того, шлункові захворювання можуть бути спричинені стресами, шкідливими звичками, бактеріальною інфекцією та ще рядом факторів, не пов’язаних з якістю харчування. Незалежно від причини, важливо тримати на постійному контролі стан свого здоров’я та при перших симптомах звертатись до спеціаліста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ