Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни хочуть назвати вулицю на честь Василя Сліпака

Якщо точніше, йдеться про перейменування вулиці Чайковського (де розташована будівля філармонії) на вулицю Сліпака. Відповідна петиція від Молдована Василя Борисовича з'явилася на сайті Львівської міської ради.

«Для належного вшанування пам'яті новітнього Українського Героя, бійця російсько-української війни, оперного співака з світовим іменем, львів'янина  Василя Сліпака, який трагічно загинув 29 червня, поблизу населеного пункту Луганське Донецької області від кулі російського снайпера пропонується:

Змінити назву вулиці Чайковського (російський композитор з українським корінням) на вулицю Героя України Василя Сліпака», – йдеться у петиції.

На момент підготовки матеріалу під електронним зверненням від львів’ян до влади підписи поставили 38 осіб (з 1000 необхідних).  

Тим часом на сайті президента України зареєстровано петицію від Вьюнникова Геннадя Кирилловича про присудження Сліпакові звання «Герой Україні», яка від 29 червня набрала 693 підписи з необхідних 25000.

41-річного соліста паризького театру «Опера Бастіон», волонтера і бійця «Правого сектору» Василя Сліпака, котрий загинув від кулі снайпера вранці 29 червня на Донеччині, учора, 1 липня, поховали на Личаківському кладовищі Львова.

День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ