Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львів'янину встановили найлегший у світі протез надрукований на 3D-принтері

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова встановили біонічний протез, який надрукували на ЗD-принтері. Його отримав львів'янин Юрій, який втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.
Фото - ЛМР

Про це інформує ЛМР.

Першою українкою такий протез у США отримала 9-річна Саша з Бучі за сприяння Першої леді України. А зараз це стало можливим для українців в Україні. Сьогодні таку біонічну руку отримав 32-річний львів’янин Юрій. Це друга така рука, поставлена у світі. Зараз в очікуванні на такі протези кілька українських захисників. Серед них 41-річний Олександр, який втратив кінцівку у бою біля Чорнобиля. Захисник наголошує, що для нього протез – це можливість бути незалежним. 

«Протезування – це зараз один із пріоритетів нашої роботи, адже функціональних кінцівок потребують сотні пацієнтів. Наш обов’язок про них потурбуватися. І зараз ми можемо це зробити, використовуючи найсучасніші технології. Велику повагу викликає те, що партнери надають українцям біонічні протези безоплатно. Ми створюємо Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ, щоб кожен українець мав змогу бути врятованим, протезованим і реабілітованим у своїй країні», - каже Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб'єднання Львова.

Біонічні протези кінцівок TrueLimb від Unlimited Tomorrow – це найлегші протези у світі, і їх можна встановлювати одразу після загоєння рани. Вони регулюються і завдяки спеціальним сенсорам при скороченні м'язів – дозволяють рухати пальцями. Це унікальна розробка американської компанії Unlimited Tomorrow. Саме з нею розпочав співпрацю центр НЕЗЛАМНІ, щоб якомога більше українців отримали якісне протезування.

«У Unlimited Tomorrow ми завжди прагнемо зробити високоякісні недорогі біонічні протези кінцівок широко доступними для тих людей, які їх потребують найбільше», - каже Істон ЛаШапель, генеральний директор і засновник Unlimited Tomorrow.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ