Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львову потрібно 3 роки, щоб забезпечити усіх дітей садочками

Щоб забезпечити всіх дітей Львова місцями в дитячих садочках Львову потрібно близько 3 років. У 2009 році у Львові додатково відкрили 11 груп у дитячих садках, приміщення яких перед тим займали орендарі. Цього ж року влада міста планує відкрити ще близько 30 додаткових груп. Про це сьогодні, 19 січня, розповів на відкритті дадаткової групи у дитячому садочку №31, що на вул. Панча, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олексій Побурко.

 

За його словами, торік, окрім 11 додаткових груп, відкрили також садочок «Казка». «Ми продовжуємо роботу над забезпеченням усіх дітей Львова місцями в садках. На сьогодні підписується акт про передачу колишнього садка «Укрпошти», що на вул. Рильського. У місті є потреба в відкритті нових дошкільних закладів. Загалом бракує близько 200 груп, адже наразі місцями забезпечені 60% дітей. Щоб забезпечити всіх охочих місцями у садках потрібно близько 3 років», - розповів Олексій Побурко.

 

Загалом цьогоріч розпочато капітальний ремонт ДНЗ №102, що на вул. Медоової Печери, ведеться будівництво навчально-виховного комплексу дитячий садок – школа у мікрорайоні Сихів.

 

Окрім вивільнення приміщень від орендарів, а на разі у Львові ще 10 приміщень орендуються, і деякі з них доведеться повертати через суд. Також у Львові мають намір розпочати будівництво другого корпусу дошкільного навчального закладу №14 на вул.. Новознесенській, і нового ДНЗ у районі вулиць Роксолани та Сяйво.

 

Загалом у місті працює 96 дошкільних навчальних закладів, у яких виховується 19 тисяч 768 дітей.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ