Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лише один абітурієнт звернувся до Штабу „Вступна кампанія 2006”

Начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей заявив про створення Штабу „Вступна кампанія 2006”, який буде протидіяти проявам хабарництва під час вступної кампанії цього року. Головою штабу є Тарас Батенко, заступником – керівник комісії ЛОДА з питань освіти і науки Людмила Козак, а другим заступником – Павло Хобзей. В Штабі працює 2 гарячих телефони. Наразі у Штаб надійшло лише одне звернення, яке стосувалося зарахування на магістратуру у „Львівській політехніці”.
Управлінням освіти створюються апеляційні комісії, які не зазнають впливу вищих навчальних закладів, оскільки їх склад формується за вказівкою Міністерства освіти і науки. Одним із заходів, які зводять до мінімуму хабарництво, Павло Хобзей назвав впровадження зовнішнього тестування.
Ректор ЛНУ ім. Івана Франка Іван Вакарчук сказав, що абітурієнт, який складає вступний іспит (тестування) у Франковому вузі вже за 3 години знає став він студентом чи ні, що унеможливлює вплив на оцінку знань абітурієнта когось стороннього. Також Іван Олександрович зазначив, що  у ЛНУ ім. Івана Франка проводиться програма „Обдаровані діти села”, яка спрямована на те, щоби виправити соціальну несправедливість і дати можливість учням сільських шкіл отримати найпрестижніші спеціальності.
Перший проректор Національного університету „Львівська політехніка” Юрій Бобало сказав, що в його вузі діють ті ж самі принципи тестування, що і в ЛНУ ім. Івана Франка. Тобто кожна робота абітурієнта має свій pin-код, за яким вона оцінюється. Оцінкою роботи займається Центр тестування, якому невідомі прізвища абітурієнтів. Це, за його словами, унеможливлює будь-який вплив на результати тестування.
Василь Томків, відповідальний секретар приймальної комісії ЛНМУ ім. Данила Галицького зазначив, що їхній вуз єдиний з медичних вузів України, який на вступних іспитах використовує систему тестування. Він повідомив, що за час, протягом якого використовується тестування, не було жодної апеляції з боку студентів чи абітурієнтів.
Іван Вакарчук сказав, що коли до нього звертаються високопосадовці з проханням допомогти їхнім знайомим та родичам при вступі, єдине, що він відповідає: ”Треба вчитися”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ