Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литвин хоче запровадити податок на розкіш

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за введення парламентом податків на розкіш і нерухомість. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Я категорично стою на тому, що нам потрібно прийняти закон, який би запроваджував податок на багатство, на предмети розкоші і на нерухомість", - сказав Литвин.

На думку спікера, податком на нерухомість не мають обкладатися будинки та господарські споруди селян, зведені на території їхніх ділянок.

"При цьому я впевнений, що з цього закону потрібно вилучити норми, за якими податком обкладалися люди, що живуть в селі, які мають будинок, які мають комори і хліва, і люди, які мають земельні ділянки і земельні паї", - сказав він.

Литвин висловив упевненість у тому, що Рада повернеться до розгляду питання про введення податку на нерухомість і ухвалить відповідне позитивне рішення.

"Але це рішення має стосуватися в першу чергу багатих людей, а не служити тому, щоб знімати з людей, вибачте, останню шкуру", - додав він.

Спікер наполягає на збільшенні оподаткування саме багатих верств населення.

Нагадаємо, що 12 березня Верховна Рада відмовилася ввести податок на нерухоме майно фізичних та юридичних осіб і фізосіб-підприємців, за винятком землі.

21 листопада 2008 в Раді був зареєстрований законопроект № 3405, яким депутати від фракції Партії регіонів Юрій Бойко, Ганна Герман і Юрій Мірошниченко запропонували парламенту ввести податок на розкіш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ