Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Людмила Денісова перебуває з робочим візитом у Чехії

Як повідомили на своїй сторінці у Facebook уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, свій візит до Чеської республіки вона розпочала з важливої зустрічі з чеським Омбудсманом Анною Шабатовою.

"Подякувала за підтримку Чехією нашої держави на шляху повернення суверенітету і територіальної цілісності, у питанні протидії російській агресії, а також за послідовну позицію щодо невизнання анексії Криму Росією", - зазначає омбудсменка.

Також Денісова зазначила, що поінформувала пані Анну про систематичні порушення соціальних та економічних прав наших громадян на тимчасово окупованій частині українського Донбасу, про масштабну інформаційну пропаганду, яку проводить РФ та про політизацію та мілітаризацію серед дітей, які проживають на тих територіях. А також висловила стурбованість, щодо продовження нарощування російської військової присутності в тимчасово окупованому Криму і системними порушеннями прав людини російською окупаційною владою, зокрема стосовно кримських татар.

Денісова зуважила, що для нашої держави і надалі надзвичайно важлива принципова позиція уряду Чехії щодо продовження санкційного тиску на РФ, яка порушила міжнародне право та окупувала частину території України.

Колеги обмінялись практичним досвідом реалізації національного превентивного механізму, що здійснюються Офісами Омбудсманів на території наших держав.

Зокрема, Людмила Денісова поділилась успішним досвідом України щодо реалізації проекту "Омбудсман +" та інформування суспільства про результати моніторингових візитів до місць несвободи.

Також українська омбудсменка порушили питання захисту прав трудових мігрантів з України та реалізації Чеською Республікою проектів "Режим Україна" та "Проект Україн" і повідомила про занепокоєння, викликане інформацією про порушення прав наших громадян з боку недобросовісних працедавців і посередників, факти порушення щодо українців трудового права, негідних умов проживання тощо.

"Домовилися, що громадяни України з-поміж трудових мігрантів, можуть звертатись до Омбудсмана Чеської Республіки щодо питань порушення їх прав. Детальну інформацію для трудових мігрантів з України за якими координатами можна буде звертатись до чеської колеги буде розміщено на сайті Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, а також в генконсульствах Чехії в Києві та Львові", - зазначає Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ