Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Льюїс Хемілтон уп'яте став чемпіоном "Формули-1"

Пілот німецької команди Mercedes захистив минулорічний титул. Для перемоги в особистому заліку за два етапи до кінця сезону йому вистачило четвертого місця на Гран-прі Мексики.

Британський автогонщик, пілот німецької команди Mercedes Льюїс Хемілтон у неділю, 28 жовтня, на етапі в Мексиці оформив п'яте чемпіонство в класі автоперегонів "Формула-1".

Відрив Хемілтона в особистому заліку від німця, пілота команди Ferrari Себастіана Феттеля (Sebastian Vettel), який йшов другим, був настільки великим, що аби забезпечити собі чемпіонство за два етапи до завершення сезону Хемілтону достатньо було посісти принаймні сьоме місце на Гран-прі Мексики. Він успішно впорався із завданням, прийшовши до фінішу четвертим. Переміг на етапі нідерландський автогонщик з команди Red Bull Макс Ферстаппен, другим фінішував Феттель, третім -  фінський пілот Ferrari Кімі Ряйкконен.

Таким чином, 33-річному Хемілтону вдалося захистити минулорічний титул. Він також ставав переможцем в особистому заліку в 2008-му, 2014-му та 2015 році. В командному заліку - Кубку конструкторів - стайня Mercedes впевнено випереджає італійську Ferrari. У листопаді відбудуться два завершальні етапи цьогорічного сезону "Формули-1" - в Бразилії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ