Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мадрид висунув остаточний ультиматум Каталонії

Уряд Іспанії візьме під контроль Каталонію та управлятиме нею безпосередньо, якщо лідер Каталонської Республіки Карлес Пучдемон не відмовиться від оголошення незалежності регіону до 10:00 ранку 19 жовтня. Про це повідомляє Reuters.

«Уряд Іспанії візьме під власний контроль Каталонію та управлятиме нею безпосередньо, якщо лідер Каталонської Республіки Карлес Пучдемон не відмовиться від участі в розриві регіону від Іспанії до 10:00 години ранку четверга (19 жовтня - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Уряд Іспанії визнав листа Пучдемона неприйнятним, оскільки він не задовольняє вимогу Мадрида.

За словами віце-прем'єра Іспанії Сорайі Саєнс де Сантамарії, каталонський лідер повинен внести ясність в ситуацію, відповівши на вимогу Мадрида закрити питання про незалежність регіону чітко й однозначно - «так або ні».

Як повідомлялося, 10 жовтня в парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, однак набрання чинності цим документом було перенесене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність цього регіону чи ні.

Проте лідер Каталонії у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не дав точних відповідей і попросив про двомісячні переговори з центральним урядом.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ