Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Максим Козицький підписав бюджет Львівської області на 2024 рік

1/2
Як зазначив начальник військової адміністрації Львівщини, основний акцент – підтримка воїнів, ветеранів та їхніх сімей.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький підписав бюджет Львівської області на 2024 рік у розмірі 6,2 млрд грн. Як зазначив Козицький, основний акцент зроблено на підтримці військових, ветеранів та їхніх сімей.

Він зазначив, що процес формування бюджету тривав три тижні. Керівники структурних підрозділів обладміністрації працювали з депутатськими комісіями обласної ради, щоб визначити спільне бачення пріоритетів на наступний рік. Депутатські комісії запропонували збільшити витрати на обласні цільові програми на 140 млн грн. Ці кошти призначалися на охорону історико-культурної спадщини, утримання доріг, програми національної пам'яті та культури.

Однак через відсутність кворуму засідання комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, де мали вирішити питання додаткового фінансування напередодні не відбулося.

Відповідно, Максим Козицький, керуючись Бюджетним кодексом, підписав бюджет у запропонованому варіанті. Він зазначив, що загальний обсяг бюджету області скоротився на 38% порівняно з 2023 роком через відсутність надходжень від податку на доходи військових та субвенції на ремонт доріг.

Також при формуванні бюджету врахували зростання мінімальної зарплати, тарифів і інфляції.

Значні кошти виділено на підтримку армії та безпеку регіону, охорону здоров'я, іпотеку для військових, лікування та реабілітацію ветеранів.

Водночас кошти на протокольні заходи, сувеніри та конкурси не заплановані.

Таким чином, попри скорочення загального обсягу, пріоритетом бюджету Львівської області на 2024 рік залишається підтримка учасників російсько-української війни та членів їхніх сімей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ