Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Максим Козицький повідомив про викриття махінацій з ПДВ

Напередодні, в своєму Телеграм-каналі, голова військової адміністрації Львівщини повідомив про викриття на Львівщині 32 підприємств, які займались махінаціями з ПДВ.

Козицький нагадав, що минулого місяця він підняв питання непрозорого механізму діяльності ГУ ДПС у Львівській області. Мова йшла про незрозуміле ухвалення рішень в ручному режимі щодо відшкодування тому чи іншому суб’єкту господарювання ПДВ. 

"На початку цього місяця зі ЗМІ я дізнався, що на зустрічі з членами громадської ради при ГУ ДПС Львівщини в.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Андрій Щербак заявив, що цифри щодо відшкодування ПДВ фірмам не мали б цікавити адміністрацію, бо це не її компетенція. А компетенція правоохоронних органів", - зазначає Козицький.

Як з’ясувалось такі цифри та факти у правоохоронних органів є. І вони стосуються незаконної діяльності підприємств, які були складовою конвертаційного центру у Львові.

Зокрема, Львівська обласна прокуратура встановила, що низка підприємств надавали послуги з мінімізації податкових зобов’язань та штучного формування податкового кредиту іншим суб’єктам господарювання, шляхом документального відображення фінансово-господарських операцій, без їхнього реального проведення.

В ході проведення обшуків виявили та вилучили чорнові записи та чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 32 печатки підприємств, з ознаками фіктивності, які входили до складу групи, податкову документацію.

Крім того, директору підприємства, яке незаконно сформувало та завищило податковий кредит, внаслідок чого ухилилось від сплати до бюджету податків на суму понад 3,2 млн грн, сьогодні повідомили про підозру за ст. 212 КК України.

"Дякую Львівській обласній прокуратурі, слідчим СУ ГУНП у Львівській області та працівникам УСБУ у Львівській області за проведену роботу. 

Ще раз підкреслюю – війна це не час для схематозів та махінацій. І недоторканих тут не має бути!", - підсумував Козицький.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, очільник військової адміністрації Львівщини звинуватив податківців в махінаціях. Як повідомив в.о.начальника Головного управління ДПС у Львівській області Щербак Андрій, йому дуже неприємно, коли паплюжать його ім'я. Стоїть питання розібратись в чому справа. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ