Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максим Козицький привітав Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з уродинами

Сьогодні, 3 лютого, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній відзначає 42-й день народження. Також у цей день, 2 роки назад, Епіфаній став першим предстоятелем Православної церкви України. Про це повідомили 3 лютого Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото: Львівська ОДА

Привітав митрополита голова Львівської ОДА Максим Козицький.

"Ваше Блаженство, дякую Вам за відповідальне служіння Українській Православній Церкві та її вірним. Нехай Ваша праця і надалі приносить щедрі плоди на благо церкви і народу. Міцного Вам здоров’я, наснаги у служінні та рясних Божих ласк на многії, благії літа!", - зазначив очільник області.

Нагадаємо, що 15 грудня 2018 року у Києві, у соборі Святої Софії, відбувся об’єднавчий собор, на якому ієрархи, священики і миряни з трьох фактично наявних на той час в Україні православних церковних організацій створили єдину канонічну православну церковну організацію в Україні, помісну Православну церкву України (ПЦУ). Її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія з дотеперішньої УПЦ КП.

6 січня у Стамбулі, у резиденції Вселенського патріархату на Фанарі, Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив главі новоствореної помісної Православної церкви України митрополитові Епіфанію Томос про визнання канонічної автокефалії ПЦУ.

Україна урочисто отримала Томос про автокефалію ПЦУ

7 січня Томос урочисто представили в Києві на Різдвяній богослужбі в соборі Святої Софії. 3 лютого 2019 року відбулася інтронізація митрополита Епіфанія на посаду предстоятеля ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ