Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький зустрівся із Спеціальним уповноваженим Президента Франції з питань допомоги та відновлення України

Під час зустрічі обговорили напрями співробітництва, зокрема залучення французьких партнерів до підтримки медичної, освітньої сфер та ВПО.
Фото - ЛОДА

Про це йдеться на сайті ЛОДА. 

Під час зустрічі начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький і Спеціальний уповноважений Президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України обговорили питання зміцнення економічного партнерства між Францією та Україною, а також виклики, пов’язані із відбудовою.

Французьке агентство розвитку (Agence Française de Développement або AFD) – це державний фінансовий інститут, який діє під егідою французького уряду. AFD надає фінансову допомогу у вигляді кредитів, грантів та гарантій як публічним, так і приватним установам, зокрема підтримує проєкти та програми, які сприяють економічному і соціальному розвитку у країнах, що розвиваються. 

П’єр Ельброн перебував із візитом на Львівщині у вересні минулого року у складі делегації МЗС Франції. 

«Французьке агентство розвитку працює з публічним сектором, з різними організаціями на рівні міста і області. Ми, як новачки, хочемо співпрацювати з тими проєктами, які вас цікавлять. Насамперед хотіли б дізнатися про них, ціль нашого візиту – зрозуміти, які ваші коротко- та довгострокові потреби», – зазначив спеціальний уповноважений президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єр Ельброн.

Як наголосив Максим Козицький, Львівщина прийняла найбільшу кількість ВПО з початку повномасштабного вторгнення. За офіційною інформацією Єдиної інформаційної бази даних про ВПО, на території області перебуває близько 225 тис. внутрішньо переміщених осіб, у тому числі понад 62 тис. дітей.

Він також підкреслив, що Львівщина є відкритою та готовою до тіснішої співпраці з французьким бізнесом в плані залучення інвестицій. 

«Вже 161 релоковане на Львівщину підприємство успішно розпочало тут свою діяльність. За кількістю релокованого бізнесу наша область лідирує в Україні. Львівщина отримала близько 1000 заявок на релокацію, 237 підприємств переїхали до нашої області та успішно функціонують. 

Від початку повномасштабного вторгнення, Львівська ОВА створила зручні умови для взаємодії державного апарату та сегменту міжнародних організацій під егідою ООН, задекларувала спільні цілі співпраці та взаємопідтримки. Партнерами стали такі організації як: ЮНІСЕФ, USAID, Фонд Шона Пенна, а також багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ