Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максим Козицький зустрівся із засновницями першого в Україні інклюзивного ательє

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із засновницями першого в Україні інклюзивного ательє Lady Di Atelier Яриною Янчак та Іриною Ляховенко. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Два роки тому вони ініціювали створення соціальної платформи ГО «LADI DI», поєднавши благодійну складову і соціальне підприємництво. Сьогодні це інклюзивна художня школа для дітей з інвалідністю "Сонячна майстерня", де діти займаються арт-терапією із художниками та психологами, а також інклюзивне ательє.

На сьогодні в проєкті задіяні 12 людей. Частина з них працюють з дому.

"Тут дотримуються рівних умов праці для всіх. Головна мета – дати людям із інвалідністю роботу і допомогти розвинути їхні таланти. Ми прагнемо привернути увагу суспільства до залучення таких людей до активного та повноцінного життя. Про це починає говорити світ, ми хочемо, щоб про це говорили в Україні. У нас є друзі, які мають інвалідність і ми знаємо їхні проблеми. Люди, які можуть працювати, сидять вдома через недоступність робочих місць, труднощі з пересуванням транспортом", - зазначила Ірина Ляховенко.

До голови ОДА засновниці LADI DI звернулись за сприяням у наданні приміщення в оренду на пільгових умовах. Зараз «Сонячна майстерня» розташована у невеликій кімнаті. Цього не достатньо, адже діти займаються індивідуально, а не у групах. Кажуть, готові довести до ладу кімнати власними силами.

"Ми дуже хочемо залучити до своєї справи та працевлаштувати ще більше людей із інвалідністю, мати велике ательє, мріємо про про гарне приміщення для «Сонячної майстерні», щоб розвивати її. Батьки кажуть, заняття в "Майстерні" допомагають у розвитку дітей – емоційному, інтелектуальному і навіть фізичному", - каже Ярина Янчак.

Максим Козицький запевнив, що підтримуватиме ініціативу, а також сприятиме пошуку приміщення для оренди, пристосованого для роботи працівників з інвалідністю. Він також зазначив, що в області діє програма підтримки соціального підприємництва. Так, на конкурсній основі обирають інститути громадянського суспільства, які можуть отримати фінансову підтримку з обласного бюджету. 

"Тішить, що такі ініціативи є. Ви  даєте можливість працювати і розвиватись людям, а особливо діткам, які найбільше потребують підтримки", - зазначив очільник облдержадміністрації.

Ірина Ляховенко додала:

"Ми раді, що нас почули і оцінили, і сподіваємось на сприяння".

Зазначимо, Lady Di Atelier – інклюзивний проєкт, що забезпечує рівні умови праці для людей з інвалідністю. Художниці (і дорослі, і діти) з синдромом Дауна, аутизмом, люди на візках малюють картини, які стають принтами для хустин. Авторські малюнки за переносять на шовк, а після цього шиють хусточки різних розмірів. За свою роботу автори принтів отримують гонорар. Загалом усі працівники отримують гроші від виконаного обсягу роботи.

Хустини бренду LADI DI знають не лише в Україні, купують їх і із-за кордону, найчастіше на подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ