Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Мальчик! Водочки нам принеси": дочірня компанія Wizz Air відновлює польоти до Москви

Національний перевізник ОАЕ Wizz Air Abu Dhabi оголосив про відновлення польотів з Абу-Дабі до Москви. За словами представників компанії, рішення є відповіддю на попит пасажирів.

Про це інформує УНН, з посиланням на CNN.

У Wizz Air Abu Dhabi, дочірній компанії Wizz Air в Об'єднаних Арабських Еміратах 11 серпня повідомили, що пасажири вже можуть придбати квитки на рейси з чи до Москви з 3 жовтня 2022 року.

Представник Wizz Air у коментарі CNN зазначив, що компанія діє відповідно до національних правил і політики ОАЕ.

"Авіакомпанія відновлює свою роботу в Москві, щоб задовольнити попит на подорожі для пасажирів, які бажають літати в росію та з росії до столиці ОАЕ. Усі національні авіакомпанії ОАЕ зараз здійснюють прямі рейси до росії".

Водночас представник наголосив, що інші дочірні компанії, Wizz Air Hungary і Wizz Air UK, наразі польотів до росії не здійснюють, оскільки рейси з Великої Британії та країн Євросоюзу до Москви заборонені. Тобто у випадку відновлення рейсів європейською компанією у рф, Wizz Air підпала б під санкції. 

Поки невідомо, чи розуміють пасажири різницю між авіакомпаніями. У ЗМІ та особисто на своїх сторінках люди звинувачують компанію за відновлення співпраці з державою-терористом. 

У відповідь на обурення в соцмережах та “на підтримку громадян України” головна організація Wizz Air Hungary запропонувала 100 000 безплатних рейсів для власників українських паспортів у своїй мережі.

Як повідомляло видання НВ, з 27 лютого компанія заявила, що припиняє будь-які польоти у росію. Згодом наприкінці березня на сайті Wizz Air з’явилась можливість забронювати квиток з рф в угорські міста на червень, та в Абу Дабі – на жовтень цього року.  Щоб уникнути скандалу топменеджмент угорського лоукостера повідомив, що компанія не виконуватиме польоти у російську федерацію до кінця жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ