Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Масові неплатежі за комуналку зруйнують комунальний сектор, – «Наш край»

Надвисокі комунальні тарифи, що вже призвели до кризи неплатежів по країні та загрожують колапсом комунального сектору, слід негайно знизити. Про це сьогодні заявив співголова партії «Наш край» Сергій Кальцев. Відповідне звернення з вимогою здійснити аудит тарифів спрямовано до КМУ та НКРЕКП. Повідомила прес-служба партії.

За його словами, Кабмін має скасувати надвисокі тарифи, встановлені цього року. «Уряд має нарешті зрозуміти, що високі тарифи призводять лише до кризи неплатежів та загрожують колапсом комунального сектору», – наголосив Сергій Кальцев. – «Кабміну слід провести аудит ситуації та знизити тарифи до рівня платоспроможності людей».

Сергій Кальцев нагадав, що ще у липні депутати місцевих рад, де є представники «Нашого краю», зверталися до уряду з вимогою скасувати надвисокі тарифи, проте Кабмін проігнорував позицію громад.

Співголова «Нашого краю» зауважив, що підвищення тарифів не дає економічного ефекту, на який розраховує Уряд. «За оцінкою «Інституту міста», рівень сплати за комунальні послуги в окремих регіонах зараз нижче за 50%, тоді як на кінець опалювального сезону він становив 99%. Зокрема, у Сумській області за комунальні послуги платять 40%, у Чернівецькій – 38,8 та Львівській – 55%», – зазначив він.

Він наголосив, що незважаючи на протести людей та прогнозовану кризу неплатежів за комунальні послуги, з 1 вересня вчергове зросла вартість електроенергії – на 25-30%. «Партія наполягає на скасуванні надвисоких тарифів та публічному обговоренні цієї проблеми, інакше країну захлисне тарифний колапс», –  резюмував Сергій Кальцев.

Як відомо, з 1 вересня зріс на 25% мінімальний тариф на електроенергію (з 57 коп. до 71,4 коп. за кВт/год). Також збільшився на 30% тариф за споживання від 100 до 600 кВт. (з 0,99 до 1,29 грн.). Наступне підвищення заплановане на 1 березня 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ