Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Матвієнко дав Богатирьовій 10 днів на роздуми

“Єдність – це нагальна проблема, від якої залежить динаміка достатку та європейські перспективи України. Виходячи з цього, “Наша Україна” підтримала Універсал і Меморандум про створення Коаліції національної єдності”, - повідомив народний депутат Анатолій Матвієнко, інформує прес-служба «Нашої України».

“Коаліція не може бути чимось аморфним. Це має бути конкретна структура. Тому затягування переговорів з боку представників антикризової коаліції нас серйозно турбує, - сказав Матвієнко. - Зокрема, золота акція нинішньої коаліції знаходиться в СПУ та КПУ”.
“Ми маємо визначити конкретні терміни створення Коаліції національної єдності і готові до пошуку компромісів. Але є принципові позиції, а саме мовне питання, ЄС, НАТО та євроінтеграція, які базуються в положеннях Універсалу, і тут не має бути поступок. За 10 днів ПР, СПУ та КПУ мають визначитися із своєю позицією, якщо ні - то це буде свідчити про те, що вони відступили від духу і букви Універсалу. Тоді “Наша Україна” змушена буде перейти в опозицію”, - наголосив Анатолій Матвієнко.
За словами Матвієнка, зривом домовленостей є непідписання прем’єром Януковичем листа про набуття України членства в НАТО. Матвієнко також наголосив, що широка коаліція за участю “Нашої України” потрібна насамперед уряду.
“Партія регіонів, яка підписала Універсал та Меморандум про створення Коаліції національної єдності, має служити народу України з метою об’єднання нації, а не виключно своєму сегменту виборців", - додав Матвієнко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ