Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Матвієнко створить третю силу на протидію Регіонам і БЮТ

«Наша партія вважає за доцільне ініціювати і підтримати створення третьої сили, яка була би нормальною протидією Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко», – заявив «Гал-info» лідер УРП «Собор» Анатолій Матвієнко. За його словами, потрібно створити національно-демократичну третю силу, яка буде працювати на консервативно-ліберальній основі.
 Створення цієї сили планується у два етапи. «Перший етап – вузьке об’єднання таких демократичних сил, як НСНУ, НРУ, «Пори», частково ПРП. Якщо перший етап буде пройдено успішно і ми знайдемо спільну мову, може йти мова про більш ширше об’єднання політичних сил. На цьому етапі будемо вести переговори з партіями «Віче», НДП, Блоком Володимира Литвина», – зазначає Анатолій Матвієнко.
 За його словами, поки що це все ще в процесі домовленостей і щось конкретніше можна буде говорити по закінченню переговорів. «Це має бути команда професіоналів, які будуть працювати у спільних інтересах. Хотів би бачити командними гравцями таких людей, як В’ячеслав Кириленко, Микола Катеринчук, Арсеній Яценюк і Юрій Луценко. Але Юрію Луценку необхідно визначитись, у якому політичному напрямі він хоче працювати. Якщо він є лівим, як колишній соціаліст, то може співпрацювати з БЮТ, а наша партія буде національно-демократичного спрямування», – зазначив Матвієнко.
 На думку Анатолія Матвієнка, БЮТ є блоком лівоцентристського спрямування, адже, крім адміністративного управління економікою, вони нічого не прагнуть виконувати. «Якщо Юрій Луценко визначиться, що він хоче працювати в опозиційній національно-демократичній партії, ми радо будемо говорити про нашу спільну роботу», – зазначає Анатолій Матвієнко.
  Нагадаємо, на звітно-виборчому з’їзді партії УРП «Собор», який відбувся 9 грудня, Анатолій Матвієнко висловив пропозицію про створення нової політсили, яка би об'єднала партії національно-демократичного напрямку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ