Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медреформа в дії: ботулизм, кір, гепатит А, дифтерія?

«Наш край» вимагає дієвої медичної реформи для українців, а не реформи на папері. Те, що демонструє МОЗ під керівництвом Супрун, – це провал медичної реформи.

За довгий підготовчий період медична реформа від Супрун вже мала відпрацювати механізми і заходи для попередження та запобігання наслідків таких небезпечних інфекційних хворіб як ботулізм, кір, гепатит А, дифтерія. На жаль, цього не відбулося та українцям доводиться, як завжди, покладатись на самих себе та на допомогу небайдужих людей.

Навіть в умовах не згасаючих спалахів кору, гепатиту А керівництво МОЗ так і не спроміглося забезпечити усю країну необхідною кількістю вакцин для вакцинації більшості населення. Кілька сотень тисяч вакцин (для мільйонів громадян) надійдуть цього тижня в країну та регіони. Іноді виникають ситуації, коли не дочекавшись вакцини від МОЗ, місцева влада самотужки отримує вакцину через Червоний Хрест.

Протягом січня-лютого медпрацівники та експерти від медицини пророкували спалах на дифтерію, аргументуючи тим, що рівень вакцинації від дифтерії критично низький.

Партія «Наш край», з огляду на важку імунологічну ситуацію у країні та ризики для населення, пропонує уряду здійснити просту та зручну реформу – негайно виділити кошти для створення електронної мапи щеплень та імунізації населення. Створення цієї мапи щеплень в інтерактивному режимі буде надавати вичерпну інформацію по кожному регіону країни, демонструвати потенційні загрози спалахів захворювань. Пацієнти не мають збирати купу довідок – дані про їхні щеплення зі строками дії повинні бути внесені у найкоротші строки до баз даних, які можуть бути створені на базі даних податкової, служб соцзахисту та Пенсійного фонду.

«Наш край» вимагає дієвої медичної реформи для українців, а не реформи на папері. Те, що демонструє МОЗ під керівництвом Супрун, – це провал медичної реформи.

«Наш край» наголошує – газова, пенсійна та медична реформи на сьогодні провалені та доводять свою неспроможність контролювати ситуацію в своїх сферах. Головне – всі три реформи не мають позитивного результату та не поліпшують життя пересічним українцям: вартість газу обіцяють підняти, вакцинація провалена, країна поглинає в захворюваннях, пенсії та мінімальну зарплатню «з’їла» інфляція.

На виході в 2018 році уряд має гарний звіт для МВФ, щоб отримати черговий транш на «розпил» олігархами та імітацію реформ. Для людей реформ немає, українці продовжують виживати навпаки.

«Наш край» закликає уряд терміново відреагувати на ситуацію: спрямувати на потреби людей газ українського видобутку, повернути державний контроль за цінами та переглянути так звану медичну реформу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ