Здорове харчування є запорукою гарного здоров'я та самопочуття у зрілі роки. У Центрі громадського здоров’я України порадили раціон для харчування людей поважного віку.
Білки, жири і вуглеводи мають бути присутні в щоденному раціоні. Обов’язково включати до кожного прийому їжі овочі. Фруктам і ягодам слід віддавати перевагу в першій половині дня.
Вважається, що найбільшу користь приносять рослинні продукти, вирощені в тому регіоні, де ви живете. Тому їжте сезонні овочі, робіть заготовки на зиму в морозильній камері. А ось від маринованих та консервованих продуктів краще відмовитися через великий вміст солі.
Пам'ятайте, що надмірна кількість цукру в харчуванні призводить не тільки до виникнення зайвої ваги, але сприяє розвитку серйозних захворювань.
Для збереження здоров’я виключіть з меню продукти, які містять доданий цукор (солодкі напої, випічка та інші кондитерські вироби). Природні джерела цукру (фрукти, мед) слід уживати контрольовано. Також варто обмежити вживання ковбас, сосисок, фаст-фуду.
Ці прості правила харчування, щоденний рух і позитивні емоції допоможуть подовжити вашу молодість.
Центр громадського здоров’я України надає поради як харчуватися людям 60+, щоб зберегти здоров’я і подовжити молодість.