Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мер Львова вимагає пояснень від польського дипломатичного відомства

Міський голова звернувся з відкритим листом до міністра закордонних справ Республіки Польща п. Радослава Сікорського, Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща в Україні п. Яцека Ключковського з приводу некоректних висловлювань генконсула Республіки Польща у м. Львові Вєслава Осуховського. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
„Для України відносини з нашим західним сусідом – Республікою Польщею - є стратегічними і вкрай важливими. Протягом останнього десятиліття інтелектуальні еліти наших країн доклали чимало зусиль, аби не зважаючи на численні важкі і болісні спогади з історії, наші народи зблизились і здобули пошану один до одного. Однак, ці добрі стосунки і надалі залишаються вкрай делікатними. Непродумані, необережні і тим більше свідомо образливі вислови чи публікації можуть зруйнувати працю тих, для кого поєднання наших народів не було порожньою декларацією, – йдеться в листі. – Відтак значне обурення львівської громадськості викликала публікація «Мільйон українців хоче приїхати до Польщі» (Єнджей Бєлєцкі, газета «Dziennik», 17.03.2008), в якій автор допустився цілого ряду образливих для українців і львів’ян, зокрема, висловів. 
Окрім того, велике здивування та нерозуміння викликала заява Генерального Консула Республіки Польща у Львові пана Вєслава Осуховського, процитована у вищезгаданій статті, про те, що після двох років перебування у Львові у нього з’явились «серйозні сумніви щодо співпраці з українцями».
Від імені Львівської міської ради, громади міста Львова та від себе особисто, висловлюю глибоку стурбованість цим фактом та наполегливо прошу Вас пояснити дане висловлювання керівника дипломатичного представництва Республіки Польща у Львові у якнайшвидші терміни. Наперед інформую Вас, що дозволю собі оприлюднити Вашу відповідь для львівської громадськості”.
Копія надіслана Послу, Генеральному Консулу Республіки Польща у Львові п. Вєславу Осуховському.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ