Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мережа АТБ продовжує діяльність і розширюється на окупованих територіях

Мережа АТБ продовжує діяльність і розширюється на окупованих територіях, - Gazeta.ua

Торговельна мережа супермаркетів АТБ не тільки не припинила діяльність на непідконтрольних владі і окупованих Росією територіях, але й успішно розвиває свій бізнес у цих регіонах. Про це під час круглого столу в "Українських новинах" заявив політичний експерт Дмитро Воронков.

"Тільки 2015 року компанією АТБ у російський бюджет сплачено близько 5 мільйонів доларів податків. За версією слідства, АТБ на підконтрольних територіях не тільки продовжує функціонувати, але і поставляє туди українську продукцію", - констатував експерт.

Воронков стверджує, що для розвитку бізнесу ця компанія на окупованих територіях успішно розвиває мережу так званих магазинів-"двійників".

При цьому експерт наголосив, що керівники таких організацій обґрунтовують продовження своїх бізнес-зв'язків з непідконтрольними Україні регіонами гуманітарними намірами і турботою про людей, які живуть у зоні конфлікту.

Однак, на переконання Дмитра Воронкова, з урахуванням того, що ДНР і ЛНР визначені Україною як терористичні організації, розглядати подібну діяльність варто через призму вітчизняного законодавства.

"Закон говорить про те, що "фінансування тероризму - це надання чи збирання активів будь-якого роду з усвідомленням того, що вони будуть використовуватися повністю або частково для організації, підготовки і вчинення окремим терористом або терористичною організацією визначеного КК України терористичного акту". Виходить, що не обов'язково тільки надавати грошові кошти, але і проводити матеріальне забезпечення, надавати приміщення і транспорт", - констатував експерт.

На переконання Воронкова, подібні дії підпадають під статтю пособництво тероризму. Причому пособництво у великих і особливо великих розмірах.

Як повідомляли "Українські новини", народні депутати України, члени групи "Депутатський контроль" Андрій Шинькович (БПП), Тарас Кремінь ("Народний фронт") і Дмитро Лубинець (БПП) звернулися до Ради національної безпеки і оборони, Державної фіскальної службі та Службі безпеки України з вимогою розслідувати і дати праву оцінку низці фактів щодо мережі супермаркетів "АТБ-Маркет". Зокрема, про роботу підконтрольних АТБ компаній у Криму і на окупованих територіях Донбасу. Запит депутати озвучили на брифінгу у Верховній Раді у вівторок, 20 грудня.

21 квітня 2015 року у Верховній Раді зареєстрований законопроект №2689 від 21.04.2015 року "Про націоналізацію майна торговельної мережі АТБ". Приводом для ініціативи стали підозри у фінансуванні торговельною мережею терористів на окремих територіях Донбасу.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ