Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові затвердили положення про премію - міста літератури ЮНЕСКО

На виконавчому комітеті ЛМР затвердили Положення про премії Львова — міста літератури ЮНЕСКО.
ЮНЕСКО продовжить моніторинг ситуації в анексованому Криму

Премію засновано для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури, які артикулюють цінності людяності і будують мости порозуміння, підтримують свободу слова та самовираження, міжкультурну комунікацію та виховання толерантності.

«Третій рік Львів є містом з найбільшою премією літератури в Україні. Нами виплачується три премії: перша — 150 тисяч гривень і дві спецпремії по 25 тисяч. Премія виплачується за індивідуальний чи перекладений твір. Минулого року він був вручений Андрію Содоморі. Оголошення конкурсу починається в травні і завершується у жовтні», — сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році (який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією).

«В цілому світі під час карантину тримає активна підтримка культури. Її важливо підтримувати», — наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ