Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів закликає ЮНЕСКО виключити російське місто з Мережі креативних міст

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся листом до генеральної директорки ЮНЕСКО Одрі Азулай із закликом вилучити місто країни-агресора Великий Новгород з Мережі креативних міст ЮНЕСКО, яке напередодні туди внесли, - інформує пресслужба ЛМР.
Фото Олена Ляхович

«617-й день повномасштабного вторгнення росії. Агресор продовжує щодня вбивати українців. Обстрілює українські міста. Знищує пам’ятки історичної спадщини. 

Тим часом ЮНЕСКО цього тижня оприлюднює новий список креативних міст світу. І серед півтисячі міст у цьому переліку ми бачимо російський Великий Новгород.

Я не вірю, що зараз про це говорю, не вірю, що все це взагалі можливо. Якась абсолютна байдужість і сліпота.

Я вже звернувся до керівництва організації з вимогою виправити цю помилку», - каже мер Львова Андрій Садовий. 

Мережу креативних міст ЮНЕСКО створили у 2004 році для співпраці з містами щодо поширення культурної діяльності та розширення можливостей для творців та професіоналів у культурному секторі тощо. Мережа налічує понад 500 міст зі всього світу. З українських міст до спільноти долучилися Львів, Одеса та Харків.

«Мережа творчих міст ЮНЕСКО налічує зараз понад 500 міст зі всього світу і є потужною платформою культурної дипломатії. Те, що російське місто Великий Новгород було включене до мережі креативних міст саме зараз, до мережі, у якій є щодня обстрілюваний росією Харків, показує, що ЮНЕСКО намагається нормалізувати ситуацію, прикриваючи це культурою. Саме тому зараз ми маємо особливо твердо декларувати свою позицію у цьому напрямку», – говорить керівниця львівського офісу «Львів - Місто літератури ЮНЕСКО»  Богдана Брилинська.

Богдана Брилинська зараз перебуває у Німеччині на з'їзді Міст літератури ЮНЕСКО, де й висловила позицію України щодо неможливості перебування російського міста у Мережі креативних міст ЮНЕСКО.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/298973-lviv-zaklykaie-yunesko-vykliuchyty-rosiiske-misto-z-merezhi-kreatyvnykh-mist

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ