Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Мешканці Львівщини підтримали людей з аутизмом

Сьогодні, 3 квітня, у сквері навпроти Львівської облдержадміністрації (вул. Винниченка, 18) відбувся флеш-моб "Рука підтримки людям з аутизмом" за участю дітей з розладами спектру аутизму, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Хочу вкотре наголосити – ці особливі дітки такі ж повноправні українці, як і ми. Тому ми повинні разом піднімати цю тему та інформувати суспільство про те, що таких дітей не треба боятися, а найкращим методом їх лікування є соціалізація", - зазначила заступниця голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

Опісля учасники акції запустили в небо блакитні повітряні кульки, також відбулись виступи танцювальних гуртів та мімів.

Організатори зазначають, що акція має на меті донести до громадськості інформацію про розлади спектру аутизму, а також те, що аутизм – не вирок, це всього лише діагноз, своєчасне визначення якого в більшості випадків допомагає вчасно розпочати процеси реабілітації і адаптації.

Зазначимо, сьогодні також відбулась громадська хода на підтримку людей із аутизмом. Окрім того, за підтримки департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації в межах соціального проекту "Львів у блакитному" в аквапарку "Пляж" відбувся захід "Дитя веселки". Учасниками акції стали 45 дітей із розладами спектру аутизму, які навчаються у Львівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ст. "Довіра", а також їхні батьки.

Довідка.

2 квітня у світі відзначають День поширення інформації про проблеми аутизму відповідно до резолюції Генасамблеї ООН 2008 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ