Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мешканці Львова сказали «Свободі» звільнити УКУ від орендної плати

10 березня на сесії Львівської міської ради депутати «Свободи» проголосують «за» звільнення УКУ від орендної сплати за емлю у 2011 році. Таку обіцянку учора, 5 березня, під час зустрічі із мешканцями Галицького району Львова дав голова мыськоъ фракції цїєї партії Руслан Кошулинський, - повідомив кореспондент Гал-інфо.

Ця зустріч не стала громадськими слуханням з цієї проблеми, як обіцяла "Своода", а лише плановою розмовою з громадою щодо обговорення питань проекту порядку денного чергової сесії Львівської міської ради, яких попередньо є 93. (До речі, питання про розгляд бюджету розвитку у цьому проекті поки що нема).

Відтак, під час зустрічі Руслан Кошулинський зачитав звернення від УКУ за підписом отця-доктора, ректора УКУ Бориса Гудзяка. У ньому зазначається, що на вулиці Стрийській, 29 у Львові УКУ будує студентське містечко,  яке  університет просить звільнити від сплати оренди за землю. У листі зазначається, що сума орендної плати становить 759 тисяч 650 гривень 63 копійки на рік. Кошулинський запитав мешканців, чи потрібно звільнити УКУ від цієї сплати. Заперечень від залу не було, відтак, він пообіцяв, що «Свобода» проголосує «за» це рішення на сесії.

Після того Кошулинський зачитав низку звернень від релігійних організацій та неприбуткових організацій інвалідів, які надійшли на його адресу. Зокрема, від Львівського обласного товариства сліпих. Останнє просило «Свободу» допомогти дітям, батьки яких є інвалідами із зору, вступити до якогось із вишів Львова на безоплатній основі. Кошулинський наголосив, що «Свобода» від імені громади проситиме УКУ брати таких дітей до себе. Заперечень від людей не було, лише один чоловік висловив нерозуміння такої політичної вимоги перед УКУ, оскільки, мовляв, цей виш і так бере малозабезпечених дітей на безкоштовне навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ