Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мешканці області отримали понад 700 тисяч гривень за кредитами на енергозберігаючі заходи

Цього тижня мешканцям Львівщини з обласного бюджету відшкодували відсотки за кредитами на заходи з енергозбереження на понад 720 тисяч гривень. Таку фінансову підтримку жителі області отримують в межах Програми енергозбереження для населення Львівщини. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«У рамках реалізації обласної Програми енергозбереження для населення на 2006 – 2008 роки вперше в Україні було розроблено ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів. Суть цього механізму полягала в тому, що обласний бюджет відшкодовує позичальникам частину відсоткової ставки у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та на впровадження заходів, орієнтованих на використання альтернативних джерел енергії. Цю ініціативу продовжили у Програмі на 2017-2020 роки",- розповів директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Богдан Кейван.

Відтак, відповідно до неї, жителі області отримують кредити на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 5%-15% річних відсоткової ставки з обласного бюджету. Загалом цьогоріч в межах програми уже видали понад 1700 кредитів на загальну суму 72 млн грн. З обласного бюджету відшкодували 7 млн 910 тисяч гривень.

«Враховуючи те що, споживання природного газу населенням Львівщини становить понад 57% від загального споживання в області, підвищення енергоефективності в побутовому секторі є надзвичайно важливим. Насамперед це сприяє енергонезалежності та скороченню викидів парникових газів. Підвищення ефективності енергоспоживання є також прямим шляхом для покращення добробуту та комфортних умов проживання мешканців області. Саме Програма, шляхом здешевлення кредитних ресурсів, дозволяє більшій кількості мешканців швидше реалізувати заходи з підвищення енергоефективності», - додав директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Богдан Кейван.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ