Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мешканці протестують проти установки для переробки сміття на території аеропорту «Львів», – «Свобода»

Намагання встановити сміттєспалювальну установку з утилізації побутових відходів Львівського аеропорту у безпосередній близькості до осель городян може призвести до масових протестів мешканців. Про це 20 листопада повідомив депутат Львівської міськради свободівець Мирон Кузишин, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Як розповів депутат, інсенератори з утилізації побутових відходів Львівського аеропорту планують збудувати на території летовища, що може загрожувати здоров’ю городян.

«Відстань від летовища до найближчого житлового будинку є меншою 500 метрів, що може загрожувати здоров’ю мешканців. Ба більше, установка, яку хочуть встановити, є несертифікована на території України, не має погоджених висновків санепідемстанції та погоджень Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львiвськiй областi. Окрім цього, питання щодо встановлення установки зі спалення побутових відходів не пройшло погодження постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міськради», – зазначив секретаркомісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Мирон Кузишин.

Депутат наголосив, що вчора у міськраді відбулися громадські слухання щодо цього питання, на яких громада одностайно висловилася щодо недопустимості встановлення установки в безпосередній близькості до їхніх осель.

«Мешканці категорично налаштовані щодо недопустимості встановлення установки у безпосередній близькості до їхніх осель. До мене вже надійшло їхнє звернення з понад 400 підписами, в якому люди вимагають не допустити будівництво установки з утилізації побутових відходів. Якщо їхню думку проігнорують, люди готові вдаватися до протестів та перекрити дорогу до летовища. Пропонуємо керівництву аеропорту змінити місце розташування установки, отримати на її встановлення всі необхідні дозволи та документацію, ще раз провести громадські слухання і вже після цього розпочинати будівництво», – зазначив свободівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ