Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мей погодилася відтермінувати Brexit

Глава уряду Великої Британії Тереза Мей заявила про необхідність відтермінувати Brexit, про що проситиме представників ЄС.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на BBC.

"Тереза Мей проситиме ЄС про продовження терміну для здійснення Brexit, щоб "зрушити кригу" у парламенті", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр зазначила, що вона хоче зустрітися з лідером лейбористів Джеремі Корбіном, щоб узгодити план майбутніх відносин з ЄС.

Але вона наполягає на тому, що погоджена нею з представниками ЄС угода, яку знову відкинули парламентарії минулого тижня, залишається на порядку денному.

Тереза Мей сказала, що хоче, щоб розширення терміну Brexit було якомога коротшим - до 22 травня, щоб Британії не довелося брати участь у європейських виборах.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками саміту країн-членів ЄС в ніч проти 22 березня Євросоюз погодився відтермінувати Brexit з 29 березня до 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться, Велика Британія буде змушена вийти з ЄС 12 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ