Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мей у понеділок вирішить, чи вносити у парламент Brexit-угоду на третє голосування

Уряд Великої Британії має намір провести третє голосування у парламенті щодо угоди про Brexit, якщо усвідомлюватиме перспективу успіху. Про це заявив речник прем'єр-міністра, повідомляє Європейська правда із посиланням на Sky News.

Речник зазначив, що сценарій без угоди також не виключений і заявив, що уряд докладає всіх зусиль для того, щоб вжити заходів для мінімізації збоїв, які можуть стати наслідком "жорсткого" Brexit.

За словами речника, на сьогоднішньому засіданні уряду майбутнє Терези Мей не обговорювали.

Засідання відбулося після того, як цими вихідними поширювались чутки та спекуляції щодо  можливої відставки Мей та заколоту міністрів проти неї. 

За інформацією британських ЗМІ, рішення про те, чи подавати угоду на третє голосування, Мей прийме у понеділок ввечері.

Раніше повідомлялося, що міністри поставили умову Мей, щоб вона назвала дату своєї відставку в обмін на те, що депутати проголосують за угоду в Палаті громад.

Очікується, що сьогодні в другій половині дня депутати підтримають план проведення так званих "орієнтовних голосувань" щодо альтернатив угоді Терези Мей.  

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент цього тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ