Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Microsoft нагородить найкращі стартапи для освіти із використанням штучного інтелекту

Українських студентів запрошують взяти участь у конкурсі стартапів для освіти від Microsoft.
The next AI Guirdians

Україна, 14 січня 2020 р. — В рамках щорічного конкурсу «The next AI Guardians» компанія Microsoft обере 5 найкращих ідей від учасників із 28 країн, включно з Україною. Учасниками можуть стати команди студентів, які запропонують рішення локальної або глобальної проблеми сфери освіти на основі технології штучного інтелекту (ШІ). Подати заявку на участь можна до 25 січня.

«The next AI Guardians» — щорічний міжнародний конкурс від компанії Microsoft, ціль якого дати можливість молоді розкрити власний потенціал та застосувати із користю можливості ШІ. Задача конкурсу — впровадити творчі рішення студентів, дослідників і викладачів у сферу освіти на базі ШІ. Під час конкурсу всі учасники будуть вчитися, зустрічатися та обмінюватися порадами з провідними фахівцями в галузі ШІ. А експерти в бізнес та IT-сфері можуть зареєструватися як ментори, які допомагають учасникам в роботі над проєктами.

«Ми вважаємо, що освіта є одним із найбільш важливих елементів у житті кожної людини. Тому запрошуємо охочих прийняти виклик Microsoft для пошуку методів, де за допомогою штучного інтелекту можна було б визначити й вирішити в процесі навчання будь-яку локальну або глобальну проблему освіти в навчальних закладах. Зберіть вашу кращу команду, що складається, як мінімум з 4-х студентів та 1 наукового співробітника», — коментують організатори.

Для участі необхідно зареєструвати команду і завантажити відеоролик, тривалістю до 3-х хвилин з описом розв’язання проблеми сфери освіти на основі ШІ. Заявки приймаються до 25 січня. Далі учасники з найбільш перспективними ідеями перейдуть на наступний етап, де підготують демоверсію проєкту та презентують її журі через програму Teams. П'ятірка кращих команд представить рішення експертам на фінальному гала-шоу «The Shark Tank of The next AI Guardians» 27-29 травня в Будапешті. Фіналісти також відвідають триденні інтенсивні курси по ШІ від провідних експертів галузі та отримають останні версії пристроїв Surface Pro від Microsoft.

На сторінці реєстрації можна знайти всю необхідну інформацію про конкурс, дізнатись про критерії відбору та про ресурси, якими зможуть скористатися учасники. Більш детальна інформація буде опублікована на офіційній сторінці у Facebook: Microsoft AI Bootcamps та Instagram: Microsoft_AI_Bootcamps.

Нагадаємо, що минулого року українська команда випускників УКУ(Український католицький університет) зайняла перше місце в конкурсі Microsoft AI for Good Idea Challenge з проєктом CardioVision.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 15 стартапів представлятимуть Україну на глобальній конференції «Startup Grind Global 2020» у Кремнієвій долині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ