Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Мільйон - київському "Охматдиту" і мільйон - львівському: "Forum Lviv" підтримав провідні дитячі лікарні України

Віце-голова наглядової ради ПАТ «Мульті Весте Україна 3» (компанія, яка володіє ТРЦ Forum Lviv) Володимир Женчак і партнери "Forum Lviv" зробили щедрий внесок у розмірі 2 мільйони гривень на підтримку двох провідних дитячих лікарень України – Охматдит у Києві та Львові.

Ця допомога надійшла у надзвичайно важливий час, коли один корпус столичної лікарні повністю зруйнували росіяни, а навантаження на львівський "Охматдит" зросло, адже сюди евакуювали пацієнтів з Києва.

«Коли ми побачили жахливі наслідки обстрілу "Охматдиту" у Києві, то зрозуміли, що мусимо допомогти відбудувати найбільшу дитячу лікарню України. Цей жахливий злочин росіян мусить бути покараний, а лікарню потрібно якнайшвидше відбудувати», - переконаний Володимир Женчак. 

За ці кошти у львівському Охматдиті планують провести капітальний ремонт двох боксів у відділенні раннього дитинства, де лікують найменших пацієнтів - діток до 2 рочків. 

«Ми надзвичайно вдячні нашим благодійникам, адже давно мріяли відремонтувати це відділення. До війни ми створювали комфортні умови завдяки проєкту іменних палат, йшли відділення за відділенням, але з початком повномасштабної війни це стало набагато складніше робити, оскільки більшість коштів скеровують на перемогу. Тим часом наші відділення переповнені найменшими дітьми з найскладнішими діагнозами, їх кількість лише збільшується, тож дуже хочеться, щоб їм було комфортно, як вдома, адже що не кажіть, але стіни теж лікують», - каже голова опікунської ради Андріана Мальська.

Комфортні умови у відділенні для найменших діток особливо важливі, адже пацієнти до 2 рочків перебувають у лікарні з мамою, тому потрібно створювати умови для двох. Більшість діток - після складних операцій і реанімації, ці дітки потребують цілодобового нагляду найближчих, тому так важливо підтримати їх на шляху до одужання.

«Ми надзвичайно вдячні меценатам, особливо Володимиру Женчаку та партнерам з "Форуму Львів", вони систематично допомагають нашій лікарні, раніше вони вже проводили збори і робили великі пожертви на обладнання і розхідники для реанімації новонароджених. Дитячі лікарні заслуговують найбільшої уваги і умови перебування в них повинні бути комфортними, адже діти – це наше майбутнє, вони не повинні страждати від наслідків цієї жорстокої війни, яку росія розпочала проти України», - переконаний генеральний директор львівського Охматдиту Роман Кізима.

Роботи у відділенні лікарня планує розпочати вже наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ