Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Міні-п’єса: «Діалог з ухилянтом»

 
На подвір’ї будинку іде бій. Боєць ЗСУ один відстрілюється від натовпу насідаючої русні. З вікна будинку за ним спостерігає ухилянт.

Боєць:  - Брате, на допомогу! Бери автомат, відстрілюйся.

Ухилянт:  - Нема дурних за олігархів воювати.

Боєць: - Та не за олігархів, за свій будинок!

Ухилянт:  - А де написано, що в нас війна? Я свої права знаю. Нехай президент оголосить війну, тоді піду. 

Боєць:   - Ти тут президента бачиш? Тут ти, я, і русня. Президент десь там, позаду тебе.  Тобі ближче, іди вимагай, якщо тебе щось не влаштовує. 

Ухилянт: - Нема дурних. Я піду вимагати, мене в ТЦК та на фронт. Мене все влаштовує. То ж тобі допомога потрібна, от ти і вимагай. 

Боєць: - Якщо я піду, то тебе ж мокшани вб’ють.

Ухилянт:  -  Ха-ха,  А ти не підеш. Бо ти ж ідейний.  Поки ти живий я собі живу у своїй хаті. А там може перемир’я, може здамося, може НАТО прийде. 

Боєць: - Ну хоч, патрони подай. Задонать!

Ухилянт  закриває вікно фіранкам і підглядає за бійцем у щілину поміж них.  Мокшан все більше.  Боєць отримає одне поранення, потім друге і гине.  Ухилянт біжить до стіни. На стіні висить портрет Бандери у рушниках. Він зриває рушник та перевертає  портрет на другу сторону.  Із зворотної сторони намальований  путін.  Ухилянт біжить у  спіжарку, де в нього заготовлені хліб, сіль, ставить хліб на рушники, підхоплює і іде до входу. Але дійти не встигає. Навпроти хати зупиняється ворожий танк, який пострілом розносить його хату на друзки.

Автор: Влад Якушев 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ