Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністерство культури і туризму України видало дозвіл на проведення земляних робіт на площі Ринок, площі Катедральній, вулиці Руській

Міністерство культури і туризму України видало дозвіл на проведення земляних робіт на площі Ринок, площі Катедральній, вулиці Руській – повідомили в прес-службі Львівської міськради.
У документі йдеться про те, що “згідно із Законом України “Про охорону культурної спадщини” та постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 № 136 дозвіл видано старшому виконробу генпідрядної організації ВАТ “ЛСБМУ-1”. Дозвіл видано на проведення земляних робіт з метою реконструкції інженерних мереж, впорядкування площі. Термін проведення земляних робіт  - до 31 грудня 2006 року. Дозвіл підписаний заступником Міністра О.Ю.Костенком.
Нагадаємо, на початку весни розпочалися ремонтні роботи на площі Ринок, площі Катедральній, вулиці Руській, які планували закінчити до Великодніх свят (23 квітня). Роботи передбачали встановлення бетонної подушки під трамвайною колією, перекладання бруківки. Проте у Львові почалися пікети за участю членів ГМ „Опора”, котрі вимагали припинити роботу в історичній частині міста з метою збереження пам’яток культури. 19 квітня розпорядженням в. о. міського голови Львова Зеновія Сірика на площі Ринок призупинено всі ремонтні роботи до отримання всіх погоджувальних дозволів. Згодом було створено Наглядову раду з питань проведення робіт реконструкції інженерних мереж, реставрації та впорядкування площі Ринок у місті Львові (створена згідно з протоколом громадських слухань з питань реконструкції інженерних мереж та впорядкування площі Ринок 20.04.2006 р.), члени котрої зверталися до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою вжити необхідних заходів щодо приведення робіт з реконструкції інженерних мереж, прокладання трамвайної колії та впорядкування площі Ринок до вимог Закону. 31 травня ГМ „Опора” звернулася до Генпрокурора, прокурорів Львова та області з проханням перевірити законність проведення робіт на площі Ринок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ