Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Міністр Семерак відвідав Львівський хлібозавод №5

Сьогодні, 7 березня, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак презентував проект із використання відновлювальної енергії на підприємствах. Зокрема, міністр відвідав Львівський хлібозавод №5 (ПАТ "Концерн Хлібпром" ). Підприємство обрали пілотним проектом Глобального екологічного фонду.

Метою проекту є зниження впливу шкідливих викидів від спалювання природного газу, зниження температури відпрацьованих газів і впливу "парникового ефекту" на навколишнє середовище.

У межах проекту замінили старі газові пальники на хлібопекарських печах на енергоефективні, реконструювали систему стисненого повітря та систему водопостачання і постачання пари.  Реалізація цього комплексу заходів дозволила підприємству знизити енергоспоживання на 100 000 куб. м.

"На цьому львівському підприємстві, яке отримало фінансування від ГЕФ, ми бачимо ефективність співпраці влади, громадськості та бізнесу. Реалізація комплексу заходів дозволила знизити енергоспоживання на 30%", - зазначив Остап Семерак.  

За словами міністра, сьогодні уряд приділяє  велику увагу проблемам довкілля. Зокрема, серед пріоритетів:: реформування сектору надрокористування – впровадження найкращих практик отримання та використання дозволів на видобуток;  поводження з відходами – формування цілісної загальнонаціональної політики і її впровадження на місцевому рівні; впровадження інтегрованого управління водними ресурсами. 

Окрім того, важливими завданнями є: реформування системи моніторингу стану довкілля, зміна підходів щодо промислових викидів, зокрема, впровадження системи інтегрованих дозволів відповідно до законодавства ЄС та Угоди про асоціацію.

Довідка.

ПАТ "Концерн Хлібпром"  – одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке щодня виготовляє до 300 тонн продукції – хлібної, хлібобулочної, кондитерської та тістових напівфабрикатів. У структуру Компанії входить 8 підприємств, що розташовані у Львівській та Вінницькій областях.

У Львівській області функціонують 4 хлібопекарських та 1 борошномельне підприємства, які на 40 % забезпечують потреби населення області в хлібобулочних виробах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ