В концерні Хлібпром пояснили Гал-інфо особливості роботи під час карантину і наголосили, що необхідно дбати про безпеку продуктів харчування.
Чи зменшились обсяги виробництва хліба?
Хлібпром продовжує випускати продукцію у повному необхідному для населення обсязі. За період з 16 по 20 березня 2020 року середньодобове виробництво свіжого хліба по заводах концерну зросло на 12% в порівнянні з минулим тижнем. Така тенденція зберігається. Зараз середньодобове виробництво на наших підприємствах - близько 200 тонн на добу. Наші клієнти мають можливість замовляти пакований продукт. Компанія готова забезпечити ним усіх своїх споживачів, адже упакування захищає продукт від небезпечних мікроорганізмів. Відповідно, купуючи пакований товар, споживачі отримують безпечний продукт.
Які заходи безпеки діють на підприємстві?
На підприємствах Концерну Хлібпром впроваджена міжнародна система безпеки та якості харчових продуктів HACCP, яка передбачає суворий контроль за якістю продукції на всіх ланках виробництва. Жодної загрози для споживачів немає.
Чи були введені додаткові заходи безпеки?
Задля гарантування найвищого рівня безпеки в час поширення коронавірусу на всіх підрозділах Концерну Хлібпром вжито додаткових посилених застережних заходів. На усіх виробничих підрозділах, на прохідних, сходових клітках, у кімнатах прийому їжі встановлено додаткові дезінфектори, обов’язкове використання яких контролюється. Кожному працівнику перед входом на підприємство вимірюють температуру тіла безконтактними термометрами. Вдвічі частіше проводиться вологе прибирання з хлором з обов’язковим протиранням рукояток та часто використовуваних поверхонь. Всі працівники забезпечені масками та рукавицями для мінімізації поширення вірусів.
Хлібпром перебуває в постійному контакті з лікарями і за їх рекомендаціями медпункти підприємства поповнюються профілактичними препаратами та вітамінами. Відповідно кожен працівник після консультації з терапевтом має можливість отримати необхідний препарат для додаткового бар’єру від вірусів.
В цей час працівники виробництва не мають можливості залишатися дома, а щодня виходять на роботу для здійснення свого обов’язку. Тому адміністрація підприємства прийняла рішення про закупівлю фруктів, які містять вітамін С для підсилення вітамінної дієти працівників.
Як працівники дістаються до роботи?
Задля додаткової безпеки працівників всі вони без винятку доставляються на роботу власними маршрутами підприємства, не використовуючи громадський транспорт. Автобуси обробляються дезінфікуючими розчинами до посадки та після висадки для безпечного проїзду.
Чи безпечно купувати непакований хліб?
Багато хто вірить у міф про те, що ніби-то непакований хліб свіжіший. Але це не так. Концерн Хлібпром наголошує про необхідність купувати лише пакований хліб, адже в умовах протидії поширенню вірусів варто особливу увагу звертати на безпеку продуктів харчування. Упаковка захищає хліб від мікроорганізмів, які супроводжують виріб від моменту виходу з печі до споживання. До того ж, якщо споживач купує упакований продукт – він достовірно знає виробника та склад продукту, дату виготовлення.