Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спростовуємо міфи про упакований хліб!

Український споживач стає щодалі грамотнішим у виборі продуктів харчування. Більше уваги звертає на склад, термін реалізації, інформацію про виробника, умови придатності тощо. Повну інформацію про продукт можна звичайно прочитати на упакуванні.

Продукція Концерну Хлібпром. Концерн Хлібпром - одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке представлене торговими марками: Agrola, 2Go, Вінницяхліб, Люблянна, Bandinelli, Джуні.

Якщо мова йде про продукт №1, то донедавна ми вірили в те, що непакований хліб свіжіший, оскільки нібито прямо з печі потрапляє на стіл та не так швидко псується.  В умовах реалій ми зрозуміли наскільки важливо споживати упакований хліб та наскільки хибними були наші упередження. 

Міфи про упакований хліб, яким потрібно сказати НІ:

Міф №1  Упакований хліб не такий свіжий, як без упаковки  

Хліб без упаковки при зберіганні втрачає вологість м’якушу, на нього впливають – перепади температури, умови зберігання, транспортування та інші чинники, тому він швидше черствіє. Тоді, як упаковка дозволяє щонайменше вдвічі довше зберігати продукт свіжим та ароматним. Термін зберігання неупакованого хліба – 24-36 годин, а упакований хліб  має термін придатності – від 2 до 5 діб.

Міф №2 Хліб в упаковці містить багато консервантів, тому не так швидко черствіє

Ні, в упаковку надходять ті самі хліби, що й без упакування. Різниці поміж ними немає. В середньому термін придатності хлібної продукції - від 24 до 72 год., залежно від виду борошна та пакування. Запаковані хліби, які випікаються за традиційною технологією та випускаються під торговою маркою «Agrola»  можуть мати строк придатності  до 3 діб, наприклад такі, як батони: «Сихівський», «Вершковий», «Нарізний Львівський», пшеничні хліби: «Пасічний», «Спасівський формовий», «Особливий», житні хліби: «Стрілецький», «Народний», тостовий хліб «Джуні».  Ми як відповідальний товаровиробник гарантуємо високу якість продукту та дотримання усіх норм, які підтверджуємо нормативними документами, що встановлюють гранично допустимі терміни реалізації. Гарантуємо якість продукту протягом вказаного на маркуванні періоду часу. 

Міф №3 Товаровиробники приховують повну інформацію про продукт та не пишуть її на упакуванні.

Концерн Хлібпром, як виробник продукту високої якості, дорожить своєю репутацією та відповідально ставиться до маркування продукції, яку випускає під власними торговими марками. Надаємо нашому споживачеві повну інформацію про продукт, який він купує. Крім того, споживач повинен знати, що Законодавством України заборонено приховувати інформацію про складники продукту . Це контролюється новим законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Штрафи за поширення інформації, що вводить в оману, застосовуються у розмірі до 5% доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф. 

Концерн Хлібпром - одне з найбільших підприємств українського ринку хліба, яке представлене торговими марками: Agrola, 2Go, Вінницяхліб, Люблянна, Bandinelli, Джуні.

Міф №4 Упакування значно здорожує продукт:

Здорожчання пакованої та непакованої продукції незначне та складає не більше 1% від його вартості. Відтак різниця у ціні пакованого та не пакованого хліба одного виду не перевищує 15 копійок для споживача.

Міф №5 Хліб без упаковки – смачніший

Смак хліба перш за все в його інгредієнтах. Аби хліб не просто втамував голод, але й приніс користь, краще вибирати вироби, які містять натуральні інгредієнти: наприклад, сухофрукти, горіхи, льон, насіння гарбуза. У них містяться важливі вітаміни і мікроелементи.

Міф №6 Упаковка – шкідлива для здоров’я

Для пакування хлібобулочних виробів використовують пакувальні матеріали, застосування яких у контакті з харчовими продуктами, дозволено центральним органом виконавчої влади. Пакувальні матеріали враховують особливості продукту з делікатною текстурою, відносно коротким терміном придатності та відповідають діючим державним стандартам. 

Сучасна упаковка, в основному, перфорована, має невеликі отвори, які дозволяють хлібу «дихати», не зазнаючи стороннього впливу середовища.

Концерн Хлібпром – споживайте лише упакований хліб!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ