Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр ФРН: Є ризик посиленої ескалації на Донбасі

Німецький міністр закордонних справ Зіґмар Ґабріель закликав обидві сторони конфлікту на Донбасі до негайного виконання домовленостей і попередив про ескалації конфлікту.

Про це він заявив у середу, 22 лютого, зазначається на сайті зовнішньополітичного відомства ФРН, передає Deutsche Welle.

За його словами, в іншому випадку є ризик "посиленої воєнної ескалації з багатьма подальшими жертвами з числа цивільних і продовження застою у політичному процесі".

Він наголосив, що режим припинення вогню на Донбасі, про який домовились у Мінську, а потім його підтвердили в нормандському форматі, порушується, в ніч на 22 лютого, за даними ОБСЄ, знову застосовували важке озброєння одночасно у кількох позиціях лінії розмежування, заявив очільник МЗС ФРН. він нагадав, що сторони домовились про відведення важких озброєнь і повне дотримання режиму припинення вогню.

Крім того, сторони домовилися передати актуальні дані про позиції важких озброєнь спеціальним спостерігачам ОБСЄ, щоб вони могли контролювати процес відведення. Утім, до сьогоднішнього дня жодна зі сторін цього не зробила, наголосив Ґабріель. За його словами, навіть найінтенсивніші зусилля з переговорів не дають результату, якщо бракує політичної волі до реалізації домовленостей.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ