Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міносвіти відреагувало на заяву Угорщини в ООН щодо закону про освіту

Міністерство освіти і науки спокійно реагує на порушення питання українського закону про освіту міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто з трибуни Генасамблеї ООН. Про це в ефірі "112 Україна" заявив заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, передає УНН.

"Ми спокійно реагуємо", - сказав П.Хобзей, відповідаючи на запитання, як Міносвіти реагуватиме на заяву з трибуни Генасамблеї ООН щодо закону про освіту.

Він нагадав, що міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зустрічалася з послами європейських країн, під час зустрічей посол Ради Європи запропонував передати закон про освіту на експертизу.

"Ми звичайно не заперечуємо, тому що ми переконані, що не порушуємо ні міжнародні угоди, ні міжнародні договори, які підписала чи ратифікувала Україна, принаймні ми 100% не порушуємо європейську Хартію регіональних і національних мов", - підкреслив П.Хобзей.

Нагадаємо, 5 вересня народні депутати України ухвалили в другому читанні та в цілому проект закону "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська.

Таким чином пропонується, що в Україні впроваджується з 5 класу обов’язкове навчання українською мовою для учнів, які належать до нацменшин, окрім корінних народів.

Як повідомляв УНН, Угорщина звернулася до ОБСЄ, ООН і ЄС через освітній закон України.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ