Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінські домовленості планують змінити до наступної "нормандської зустрічі"

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України підготує зміни до Мінських угод до наступної ʺнормандської зустрічіʺ, запланованої на березень 2020 року.

Про це в етері ʺНині вжеʺ на hromadske розповів представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Резніков.

ʺМи точно напишемо ці пропозиції (до наступної ʺнормандської зустрічіʺ — ред.), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за тих чотири місяці наші очікування, що навіть ті домашні завдання, про які домовилися сторони, … можна зробити до березняʺ, — розповів Резніков.

Представник України на переговорах у Мінську переконаний, що чинні угоди потрібно переглянути для того, щоб ʺвони спрацювалиʺ.

Підготовлену редакцію угод потім хочуть обговорити з політичними радниками та міністрами закордонних справ чотирьох країн.

Нагадаємо, 9 грудня у Парижі вперше за три роки відбулась зустріч у ʺнормандському форматіʺ. Аби відновити перемовини щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, у французькій столиці зустрілись лідери України, Росії, Німеччини та Франції.

Після низки двосторонніх розмов лідери ʺнормандської четвіркиʺ зібралися разом. Їхні перемовини перервали для особистої зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна — першої для обох лідерів: досі вони провели чотири телефонних розмови.

Вона тривала близько 1 години 20 хвилин і завершилася після 21:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом). У цей час Меркель і Макрон були на робочій вечері. Після особистої зустрічі до глав Німеччини та Франції доєдналися і Зеленський із Путіним.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сьогодні, Президенти України, Франції, Росії і Канцлер Німеччини почали переговори лідерів ʺнормандської четвіркиʺ в Єлисейському палаці в Парижі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ