Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінцифри тестує новий портал Держстату

У міністерстві цифрової трансформації запустили закритий бета-тест нового порталу. У тестуванні беруть участь представники бізнесу, громадськості та державних органів.

Про це повідомили на сайті міністерства.

На новому порталі Держстату вся інформація зберігатиметься в єдиній системі замість окремих файлів, як було раніше. Тож українцям більше не доведеться витрачати багато часу на пошук потрібної інформації. Усі необхідні дані будуть на одній зручній платформі.

Крім того, кожен зможе скористатися «Банком даних». Це зручний інструмент, який дозволяє працювати з інформацією у вигляді графіків і таблиць. А ключові статистичні показники відображатимуться на інтерактивних дашбордах. Дані з порталу можна буде експортувати в зручному форматі (SDMX-CSV). Це дозволить швидко й ефективно аналізувати та поширювати необхідну інформацію. 

Оновлений портал також міститиме календар оприлюднення статистичної інформації та графік подання звітності. Тож користувачі статистики зможуть заздалегідь відслідковувати майбутні релізи, а респонденти — планувати подання звітів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ