Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мін'юст пояснив за що звільнили Жукровського

1/3
Міністерство юстиції України у відповіді на запит Агенції інформації та аналітики «Гал-інфо» пояснило за що було звільнено начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського.

Подаємо повний текст відповіді:

"На виконання вимог статей 68, 69 Закону України «Про державну службу» наказом Міністерства юстиції України від 20.10.2017 № 4121/к «Про дисциплінарне провадження стосовно Жукровського Я.І.» було відкрито дисциплінарне провадження стосовно начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Жукровського Я.І.

Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ Міністерства юстиції України здійснено дисциплінарне провадження та проведено службове розслідування стосовно начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Жукровського Я.І.

У ході дисциплінарного провадження Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ було перевірено інформацію, викладену у зверненні заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальника Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області, та встановлено, що при виданні наказу Головного територіального управління юстиції у Львівській області від 03.05.2017 № 209/6 начальником Головного територіального управління юстиції у Львівській області Жукровським Я.І. порушено вимоги статті 19 Конституції України, пункту 2 частини першої статті 4, частини першої статті 8, частини першої статті 9 Закону, а саме вчинено дії (прийнято рішення) за межами повноважень, що є дисциплінарним проступком, передбаченим пунктом 7 частини другої статті 65 Закону: перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу злочину або адміністративного правопорушення.

Також Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ встановлено, що при виданні наказу Головного територіального управління юстиції у Львівській області від 18.08.2017 № 376/6 Жукровським Я.І. порушено вимоги статті 19 Конституції України, пункту 2 частини першої статті 4, частини першої статті 8, частини першої статті 9, пункту 1 частини першої статті 2 Закону, а саме вчинено дії (прийнято рішення) за межами наданих повноважень та з порушенням принципів безпосереднього підпорядкування державних службовців, що є дисциплінарним проступком, передбаченим пунктом 7 частини другої статті 65 Закону: перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу злочину або адміністративного правопорушення.

Частиною п’ятою статті 66 Закону України «Про державну службу» встановлено, що у разі вчинення дисциплінарного проступку у виді перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу злочину або адміністративного правопорушення, до державного службовця застосовується такий вид дисциплінарного стягнення як звільнення з посади державної служби.

Відповідно до частини другої статті 65, статей 66, 67, частини дев’ятої статті 71 Закону України «Про державну службу» Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ було рекомендовано застосувати до начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Жукровського Я.І. дисциплінарне стягнення у виді звільнення з посади державної служби, про що складено відповідні висновки, передбачені пунктами 11 та 12 частини другої статті 73 Закону України «Про державну службу», з якими Жукровський Я.І. ознайомлений.

На підставі висновку Дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ Міністерством юстиції України було видано наказ від 28.12.2017 року № 5097/к про звільнення Жукровського Я.І. з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області на підставі пункту 4 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу».

Виконання обов’язків начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області з 02.01.2018 покладено на першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції Мазура Р.В. (наказ Міністерства юстиції України від 28.12.2017 року № 5099/к)".

Ця відповідь підписала в.о. Державного секретаря, керівник Секретаріату Державного секретаря Міністерства Олена Косолапова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ