Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місію Червоного Хреста не допускають до українських заручників – Порошенко

Всупереч домовленостям у Берліні місію Червоного Хреста не допускають до українських заручників. Про це президент України Петро Порошенко повідомив на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєкло. Повідомила прес-служб Президента України.

«Сьогодні ми отримали офіційну відмову щодо відвідання представникам найширшої гуманітарної місії – Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників», – повідомив Порошенко під час вручення вірчої грамоти.

Президент акцентував увагу Посла Польщі на тому, що Росія, всупереч домовленостям, досягнутим в Берліні під час зустрічі у Нормандському форматі, не допускає представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських заручників.

«Це є категорично неприйнятним, коли домовленості не виконуються», - підкреслив Петро Порошенко. Він наголосив також на неприпустимості невиконання домовленостей щодо режиму припинення вогню як по всій лінії зіткнення, так і у зоні розведення сторін.

Президент повідомив, що представники спостережної місії ОБСЄ знову потрапили під обстріл, а також про спробу російських бойовиків встановити спостережний пост на розведеній території, яка була недопущена українськими військовими.

Глава держави наголосив на тому, що якщо Мінські домовленості і взяті зобов’язання не будуть виконуватися з боку Росії, санкції мають бути продовжені.

Президент також подякував Польщі за тверду і послідовну позицію на підтримку України щодо політики санкцій по відношенню до агресора з боку Європейського Союзу, які мають бути не лише продовжені, а в разі невиконання зобов’язань в рамках Мінського процесу, поглиблені і розширені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ