Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міська рада звернеться в прокуратуру з приводу рішення по тарифах

Сьогодні, 21 жовтня, у Львові пройшло засідання міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядалось питання скасування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. За результатами засідання комісії було надано доручення департаменту житлового господарства та інфраструктури та юридичному управлінню підготувати відповідне звернення у прокуратуру Львова для проведення перевірки законності зазначеної ухвали, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
«Важливе питання – це питання утримання будинків та прибудинкових територій. Ми повинні сьогодні двірникам чесно сказати, що при відсутності тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій, платити цим людям заробітну плату ми не зможемо. А заборгованість по заробітній платі – це кримінальна відповідальність. Тому треба людям пояснити, що ситуація є важка. До понеділка знайдемо вирішення цього питання – чи люди підуть у відпустку за власний рахунок, чи вони будуть виконувати свої обов’язки на добровільних засадах. Бо ми не можемо залишити місто напризволяще. Але ми й не можемо змусити нікого безкоштовно працювати. Зрозуміло, що рішення по відміні тарифу не відповідає ні нормам закону, ні здоровому глузду, а прийняте для того, щоб дестабілізувати ситуацію», - зазначив Олег Синютка.

Також перший заступник звернувся до МНС з проханням видати наказ про приведення до підвищеної готовності.

Нагадаємо, вчора, 20 жовтня, депутати міської ради подолали вето міського голови та скасували тарифи на надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ