Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськрада оскаржуватиме рішення суду про визнання недійсними тарифів на водопостачання

Міськрада оскаржуватиме судове рішення про визнання недійсними тарифів на водопостачання. Повідомила сьогодні, 30 жовтня, начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич. За її словами, 6 жовтня ЛМР подала касаційну скаргу у Вищий господарський суд про перегляд рішення Верховного суду про скасування тарифів на воду за нововиявленими обставинами. Як зазначила Пайонкевич, до судового розгляду не було залучено „Львівводоканал” як основного надавача водопостачання, і ЛМР вважає, що це абсолютно незаконно. За словами Гелени Пайонкевич, у неї є достатньо підстав вважати, що цього разу міськрада таки відстоїть у суді рішення виконкому від 19 березня 2004 року «Про встановлення тарифів на послуги з водопостачання».

Як зазначила начальник юридичного управління міськради, ТзОВ «Формула», яке вимагало скасування тарифів, мало лише претензії лише до процедури затвердження тарифів, однак не йшлося про те, що вони є економічно необґрунтованими. Отож мерія переконана, що процедурні порушення не вплинули на сам тариф і намагатиметься переконати у цьому суд.
Як додала ж в. о. начальника управління ЖКГ ЛМР Марія Желіско, допоки не буде нового рішення суду, не можна сказати, законними чи ні були тарифи. Отож наразі мерія закликає мешканців Львова не звертатися щодо реструктуризації боргів за воду. „Громадський форум Львова недавно розповсюдив листівки з інформацією про те, що тарифи на воду є незаконні і про те, що мешканцям незаконно нараховували гроші за водопостачання і вони мають право вимагати перерахунку. Крім цього, Форум закликає львів’ян не платити за водопостачання, поки не буде здійснено цей перерахунок, однак реструктуризація стосується не поточних тарифів, а тих, які діяли минулі роки, отож, якщо зараз мешканці не платитимуть за воду, вони не доб’ються нічого, окрім як паралізують роботу «Львівводоканалу”, - наголосила Марія Желіско. За її словами, якщо ж суд все ж визнає, що тарифи були незаконні, то ЛМР обов’язково зробить механізм перерахунку грошей, однак перерахувати всім львів’янами переплачені кошти упродовж одного місяця, як це закликає Громадський форум Львова, ніхто не зможе, гроші перераховуватимуть упродовж 4-5 місяців.
Нагадаємо, ТзОВ «Формула» оскаржувало недіючий тариф на воду у розмірі 1,88 грн за кубометр, а тариф, що діяв до листопада минулого року у розмірі 1,57 коп. за кубометр. Отож, якщо суд таки визнає неправомірним цей тариф, то львів’янам  зроблять перерахунок плати за воду за той час, протягом якого діяв цей тариф.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ