Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Місцеві громади не можуть відмовитись від послуг казначейства, - нардеп

Місцеві громади не можуть відмовитись від послуг держказначейства, яке не пропускає платежів, чим заганяє міста у борги перед підрядниками. Як пояснив сьогодні, 24 липня, відповідаючи на запитання Гал-інфо, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Степан Кубів, громади не можуть відмовитись від послуг казначейства, бо це порушення закону.

«Місцеві громади не можуть перевести платіжні доручення в «Ощадбанк», бо є затверджений бюджет і бюджетний  кодекс на 2013 рік, це закон України, а порушення закону України тягне відповідальність. Це можна робити при формуванні бюджету на 2014 рік. Зрозуміло, що таке казначейство, яке сьогодні є в Україні, воно не потрібне», - заявив Степан Кубів.

Він пояснив, що ситуація з казначейством ще більш трагічна, ніж можна собі уявити, адже є зареєстровані  боргові зобов’язання в казначействі і незареєстровані, а тому сума непроплачених коштів зовсім інша і значно більша.

За його словами, місцеві ради усіх рівнів повинні провести позачергові сесії ще до вересня, поки уряд не розпочне формування бюджету на 2014 рік. На сесіях вони повинні прийняти зведені показники щодо фінансової ситуації у містах чи регіонах і направити їх нардепам.

Він також додав, що бізнес, з яким не розрахувалися за виконані роботи через непроплати казначейства, повинен написати звернення до народних депутатів.

Фото - shutterstock.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ