Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Викладачі Франкового університету знову сидять без зарплати

Як стало відомо Гал-інфо, викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка не отримали авансу, який, зазвичай, виплачували 15 листопада. Цього разу не дали авансу не лише викладачам, які отримують зарплату зі спеціального фонду університету, але й тим, які працюють на "бюджеті", тобто отримують платню із загального фонду. Затримка із виплатою заробітної плати пов’язана із блокуванням коштів казначейством.

Нагадаємо, що 5 листопада відбулося позачергове засідання профкому Первинної профспілкової організації працівників Університету, на якому розглянули питання заборгованості зарплати працівникам Університету, що знаходяться на фінансуванні спеціального фонду ЛНУ ім. Івана Франка. Ця категорія працівників не отримала ані авансу, ані зарплати за жовтень.

Додамо, що профком ухвалив рішення, – якщо грошей не буде, то діалог вийде за межі листування.

«У разі невиконання вимоги профспілкового комітету до 9 листопада 2013 року, профспілка залишає за собою право, передбачене ст.27 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», на організацію та проведення страйків, зборів, мітингів, походів і демонстрацій на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників нашого Університету відповідно до закону», – повідомили у профкомі.

Однак до  страйку не дійшло, "спецфондовикам" дали зарплату до 9 листопада. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ