Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тетяна Слюз обрана президентом Міжнародної асоціації казначейських служб

2–3 грудня 2019 року в м. Ломе (Республіка Того) відбулися XIII Щорічний cимпозіум Міжнародної асоціації казначейських служб (AIST), 4 грудня – Генеральна асамблея AIST.

Україну на міжнародному заході представляла Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз, яка є адміністратором та членом Виконавчого комітету AIST.

У рамках симпозіуму на тему ʺУправління ризикамиʺ Тетяна Слюз виступила із доповіддю ʺРеформа бухгалтерського обліку в державному секторі: виявлені ризики і шляхи їх вирішенняʺ. Зокрема, було презентовано напрацювання України у сфері автоматизації (діджиталізації) казначейського обслуговування бюджетів і клієнтів, складання та подання клієнтами звітності в електронному вигляді, а також поінформовано про завершення масштабних проектів: перехід з 1 січня 2020 року органів Казначейства на ведення бухгалтерського обліку про виконання бюджетів за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі та запровадження з 1 січня 2020 року міжнародного номеру банківського рахунка IBAN, що надасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейськими стандартами.

Представники країн-учасниць симпозіуму виявили зацікавленість у досвіді Державної казначейської служби України щодо організації надання кваліфікованих довірчих послуг, а саме: створення, перевірка та підтвердження кваліфікованого електронного підпису; формування, перевірка та підтвердження чинності кваліфікованого сертифікату електронного підпису; формування, перевірка та підтвердження електронної позначки часу. Крім того, зацікавленість викликала чинна нормативно-правова база, що регулює надання кваліфікованих електронних довірчих послуг в Україні

Важливою подією для Державної казначейської служби України стало отримання права на проведення в Україні XIV Щорічного симпозіуму та Генеральної асамблеї AIST, яка відбудеться у вересні 2020 року в Києві.

У рамках засідання Генеральної асамблеї Міжнародної асоціації казначейських служб оновлено склад Виконавчого комітету AIST. Президентом AIST обрана Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.

Тетяна Слюз презентувала учасникам заходу відеоролик про Україну та Державну казначейську службу України і запросила всіх колег – представників країн-членів AIST та Генерального секретаріату AIST до Києва.

Під час Генеральної асамблеї AIST розглянуто звіт про діяльність AIST за 2019 рік, обговорювалися цілі та пріоритетні напрями діяльності AIST у 2020 році, у т.ч. тематика майбутніх заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ